fbpx

סל קניות

לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.

הטלפון הנייד החכם פתח בפנינו את האפשרות להיות זמינות כל הזמן, עם מצלמה איכותית, תקשורת בלתי מוגבלת וחיבור לא.נשים מכל העולם. הוא גם ניתק אותנו מהסביבה החיצונית, גרם לנו לעומס מחשבתי וחוסר הצבת גבולות.

איך ניתן לאזן את הכל, לייצר מצב שאנחנו לא מנוהלות על ידי הנייד אלא אנחנו מנהלות אותו וחיות את חיינו בצורה הכי נעימה, חברותית ואפקטיבית שיש.

גוגל מציעה לנו אפליקציות בצורה מסונכרנת בנייד וגם במחשב, באמצעות כתובת המייל שלנו בג'ימייל (Gmail). מכל מכשיר שאנו מתחברות לחשבון הגי'מייל שלנו אנו יכולות לראות ולעקוב אחרי הכלים והאפליקציות של גוגל.

בכתבה הזו אסקור את האפליקציות העיקריות של גוגל, אדגיש את האפשרויות שכל אחת יכולה לעזור לנו כבעלות עסקים ולחיים בכלל. האפליקציות שאדבר עליהן:
Gmail, Calendar, Photos, Keep, Tasks, Forms, Drive, Docs/Sheet/Slides

Gmail - אפליקציית האֵם של גוגל

ברגע שיש לך תיבת דואר אלקטרוני של Gmail, יש לך כבר 15GB אחסון והמקום לכל המיילים שלך. אנו מקבלות אי-מייל באופן יומיומי ואף שעתי, התיבה מתמלאת בקצב מסחרר. ג'ימייל נותנת אפשרות לסדר אותה גם בצורה ידנית וגם באופן אוטומטי. החל מפתיחת תווית חדשה, כמו תיקיות, שבה ניתן להכניס אליה את המיילים הקבועים שאנו מקבלות ולאחסן אותם שם. לדוגמה: הוצאות עסק, הוצאות בית, ביטוחים, תקשורת, אתר ועוד. זהו צעד ראשון לארגון המייל.

ניתן גם לסנן או להגדיר פעולה על מיילים על פי התאמות מסוימות – כתובת מייל, מילים ספציפיות.
אם יש לך כמה תיבות מייל, ניתן לנתב את כל התיבות לתיבה אחת, וכך לעקוב יותר בקלות אחרי הדואר שלך. אפשרות נוספת שאני משתמשת מידי פעם היא "המשך טיפול". מייל שאת רוצה לטפל בו בשעה או ביום אחר ולא רוצה לשכוח, מגדירה לפי השעה והיום, המייל עצמו כאילו נשלח מחדש.

המלצה שלי: כדי שלא יהיה לנו עומס גדול מידי בעיניים, מידי פעם למחוק מיילים, בעיקר כשמדובר במיילים פרסומיים.

דואר אלקטרוני Gmail

Calendar - היומן הדיגיטלי

יומן גוגל גם הוא מסונכרן עם הנייד והמחשב. ליומן יש יותר אפשרויות ממה שניתן לתאר, מעבר לקביעת אירועים עם צבעים ותזכורות.
אפשר להשתמש בו באופן בסיסי – קביעת אירוע, תזכורת, זימון משתתפים, תיאור ומיקום. לייצר אירועים חוזרים – יומית, שבועית… וגם בהתאמה אישית.
היומן מנהל את הלו"ז הצפוף של כל אחת, כך שלא נשכח אף אירוע, שנוכל לתאם בקלות רבה, עם תקשורת טובה יותר עם בני/בנות הזוג או השותפות העיסקיות שלנו. איך? ביצירת מערך יומנים מותאמים, המוגדרים באופן אישי. לדוגמה, יומן לכל אחד מבני המשפחה, בצבע מותאם, בהגדרת תזכורת קבועה ושיתוף היומן לא.נשים מסוימים. וגם את השיתוף עצמו ניתן לקבוע לאיזה שימוש.

Google Calendar

Photos - אחסון תמונות וסרטונים

אפליקציית גוגל פוטוס היא הכלי הכי שימושי עבורי, כמי שמצלמת באופן תדיר תמונות וסרטונים. כמו כן, אני יודעת שאם הם ימחקו לי מהנייד אהיה הרוסה מזה. אני בטוחה שגם אתן…
הדבר הראשון הכי חשוב – האפליקציה מגבה לנו את התמונות והסרטונים! הדבר השני החשוב – היא מפנה לנו מקום בזיכרון בנייד! כשהחומרים המצולמים מגובים אנחנו יכולות למחוק את החומרים האלה מהנייד, ולייצר מקום לחדשים. גוגל פוטוס מארגן את התמונות והסרטונים בצורה מדהימה.
יש לאפליקציה אפשרויות חיפוש מיוחדות וניתן להגדיר פנים של א.נשים חשובים ומשמעותיים המצולמים הרבה, כך למצוא אותם בקלות.
מה עוד יש באפליקציה? אלבומים, ניתן לפתוח אינסוף אלבומים ולשתף אותם.
ולמתקדמות – אפשר לשתף את התמונות והסרטונים גם עם אחרים, ברמה יומיומית והגדרות מותאמות אישית. לדוגמה, אם בעלי מצלם את הילדים, במקום שישלח לי בווטסאפ, אני יכולה להיכנס לתמונות שלו, דרך האפליקציה ולראות את התמונות של הילדים בלבד, והפוך. אני גם יכולה לשמור את התמונות האלה בספרייה שלי. וכל זה, באמצעות גוגל פוטוס, בהגדרות אישיות שאני בחרתי.

אני מעבירה הדרכות על google photos בזום, כל הפרטים כאן

Keep - רשימות ומשימות

אני מגדירה אותה כמוח השני שלי. כל דבר שאני צריכה לזכור נמצא שם! מוריד לי עומס מהראש.
באפליקציה ניתן לייצר פתקים של הערות או רשימות עם תיבות סימון. בפתקים האלה ניתן להוסיף תמונות, ציורים, הקלטות ועוד… אפשר להוסיף שותפי עריכה והם יכולים לעדכן את הפתקים בעצמם.
כדי שלא יהיה עמוס מידי, ניתן ורצוי לייצר תוויות ולסדר אותם כמו בקטגוריות.
על גוגל קיפ כתבתי כתבה המדריכה איך משתמשים בה, צעד אחד צעד. עם תמונות וסרטונים. הכתבה כאן

חלק מסדרת הדרכות על אפליקציות וכלים דיגיטליים, ישנה הדרכה גם על google keep – כאן

Google Keep

Tasks - משימות

אם בקיפ יש את ה-כ-ל. במשימות אני מגדירה דברים יותר בטווח הקרוב – משימות יומיות או מאוד נקודתיות.
אפשר להגדיר זמני יעד לביצוע המשימה ואם עברת את המועד היא מסומנת באדום, כך שאי אפשר להתעלם ממנה. את המשימות אפשר להגדיר לפי רשימות: משפחה/עסק עצמאי/כללי/אישי ועוד… וגם להעביר את המשימות בין הרשימות. אני מייצרת רשימת משימות לפי קטגוריות ומעבירה לרשימה "יומית", את המשימות לאותו היום. לכל משימה ניתן להוסיף פירוט, תאריך ושעה ואם המשימה חזרתית.

Forms - טפסים/סקרים/משובים

מאוד שימושי לנו בעלות העסקים אם ברצוננו לקבל משוב על שירות, לקבל המלצה (ניתן גם אנונימית) וגם לעשות סקר על מוצר חדש.
לאפליקציה יש כמה סוגי שאלות – תשובה קצרה או פסקה, בחירה מרובה, תיבות סימון, רשימה נפתחת, דירוגים ועוד. ניתן להוסיף תמונות או וידיאו, כותרות, לחלק למקטעים, לסמן אם השאלה היא חובה או רשות אף להעלות קובץ.
האפליקציה מאפשרת צפייה בתגובות לפי השאלה או לפי המגיב.ה, לפתוח ב- Google Sheet או להוריד כקובץ, לקבל הודעה על תגובה שהתקבלה, לאסוף מיילים ועוד אפשרויות נוספות.
את הטופס אפשר לעצב ולהוסיף באנר, להתאים את צבעי המותג.

Drive - כונן גוגל

גוגל דרייב היא בעצם שירות אחסון קבצים המסונכרנים למחשב ולנייד. האפליקציה מחולקת לתיקיות ותת תיקיות, ממש כמו במחשב עצמו. ניתן לשמור שם ה-כ-ל : תמונות, סרטונים, מסמכים, סריקות ועוד. את התיקיות ניתן לשתף ולהגדיר אם לצפייה/תגובה/עריכה. החיפוש בגוגל דרייב עוזר למצוא את המסמכים או התיקיות בקלות רבה, גם אם לא זכרת איפה בדיוק שמרת אותם. וכמובן, ניתן להוריד את המסמכים לנייד או למחשב. האפליקציה מאפשרת בראש ובראשונה גיבוי כולל לכל החומרים. לעבוד מרחוק ומכל מכשיר ולשתף בעבודה.

Docs/Sheet/Slides

האפליקציות המקבילות ל- Word/Exel/power point של Windows, עליהן אין צורך להרחיב. האפשרות שגוגל נותנת היא שיתוף המידע המופיע שם, או אפשרות לעדכון גם מרחוק בנייד או במחשב אחר.
את המסמכים האלה ניתן לשתף לצפייה/תגובה/עריכה ולייצא אותם בקבצים שונים, גם כ- PDF.

אלו הן האפקליציות של גוגל איתן אני בעיקר עובדת. כל אחת מהן ניתן לפתוח דרך חשבון ה- GMAIL.

בונוס לכל מי שהגיעה לסוף הכתבה: בכל אפליקציה של גוגל בה את נמצאת, ניתן לפתוח בפיצול חלון את Calendar, Keep, Tasks. זה לא מצריך לפתוח כרטיסיה או חלון נפרד.

Google Calendar & Keep

להרחבת ההיכרות והידע על האפקליציות מוזמנת להצטרף להדרכות שאני מקיימת בזום, לא רק על גוגל. כאן תוכלי לראות את ההדרכות הקרובות ולבחור את מה שמעניין אותך.

אשמח ממש לשמוע אם הכתבה תרמה לך ואף התחלת לעבוד עם אחת האפליקציות של גוגל בעקבותיה.

על חן

חשבנו שיעניין אותך גם...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גיליון תמחור ומדריך מורחב מתנה

*הצטרפות לרשימת הדיוור של הקהילה