fbpx

סל קניות

לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
אלה שלוי אנטליס

אלה שלוי אנטליס

חוקרת מוטיבציה ומפתחת אפקטיביות, שותפה מובילה בקהילה

נשים מעוררות השראה: המהדורה הישראלית

הרבה שואלות אותימה הופך נשים מסוימות למעוררות השראה? הרי השראה מגיעה בכל מיני דרכים, ויכולה לפגוש אותך בכל זמן ומקום. השראה נחווית בחושים שלנו, ועוזרת לנו לעבור למצב תודעתי גבוה יותר. כך היא מצד אחד מגיעה מבחוץ, אבל נובעת מבפנים באותו הזמן. אחת הדרכים לייצר ולזמן השראה, היא מפגש עם משהו – איזשהו פריט מידע שעשה בתוכנו שינוי. דרך סיפורים של נשים מעוררות השראה – כאלו שפרצו מחסומים, קידמו שינוי חברתי ובכך יצרו את המציאות שלנו – אנחנו לומדות שגם אנחנו יכולות. אנחנו שואבות מהן כוח שממלא את המצברים להמשך העשייה שלנו. 

בכתבה הקודמת בסדרה סיפרתי על נשים שסללו דרכים מקצועיות חדשות, ובכך גילו לאינספור נשים אחריהן שגם הן יכולות: א. להיות מה שהן רוצות להיות ו-ב. לסלול דרכים חדשות לנשים הבאות. הפעם אני רוצה למקד את הפריזמה עוד יותר, ולהציג שני סיפורים על נשים ישראליות מעוררות השראה, שהעשייה שלהן בעבר (הלא רחוק), כבר שינתה את העתיד של כולנו.

עדי אלטשולר

הכלל ביזמות הוא לא לבקש רשות, פשוט ללכת אחרי הלב ולקפוץ למים

עדי אלטשולר נולדה בהוד השרון בשנת 1986. בגיל מוקדם מאוד גילתה את הייעוד שלה, למרות שטוענת עד היום שאינה יודעת מה תרצה לעשות כשתגדל. ת'כלס? אולי באמת עדיף להתמקד בלעשות מה שאת רוצה היום. לכי תדעי מה תרצי לעשות בעוד עשר או עשרים שנה? 

עדי התחילה להתנדב בעמותת איל"ן בגיל 12. במהלך ההתנדבות חנכה ילד בן 3 עם שיתוק מוחין, שהפך עבורה לאח. ההיכרות והחברות איתו ועם משפחתו, חשפו אותה לכל העולם של החינוך המיוחד. ההשפעה של אותה התנדבות ניכרת בכל רמות העשייה של עדי עד היום.

ילד בים בשקיעה
תמונה: חן בר-שי

הגשמת הייעוד

אותה התנדבות הובילה אותה לייסוד תנועת "כנפיים של קרמבו", תנועת נוער לצעירים עם ובלי צרכים מיוחדים, כשהיתה בת 16 בלבד. כיזמת סדרתית, עדי המשיכה לייסד עם בן זוגה את מיזם "זיכרון בסלון", המציע התכנסות קהילתית אלטרנטיבית בערב יום השואה. מיזם שגם כן נולד מתוך תחושת העדר מענה משמעותי, הפעם ליצירת חיבור ליום השואה ולנושא. עדי המשיכה לניהול "Google for Education", ארגון החינוך של Google, לפני שייסדה והקימה את עמותת "אינקלו" להקמת בתי ספר מכילים. 

לא פלא שכבר בשנת 2014, מגזין טיים בחר בעדי לאחת ממנהיגות הדור הבא בעולם, והיא נאמה באו"ם כנציגת היזמות והיצירתיות הישראלית. אתן בטח זוכרות שבשנת 2020, עדי אלטשולר נבחרה להדליק משואה בטקס יום העצמאות ה-72. עדי נשואה ואמא לשני בנים, ומהווה מקור השראה יומיומי.

אני אוהבת ליצור ולייצר שינויים

שלט שחור על שולחן, על גביו כתוב מסר "דרכים קשות מובילות ליעדים יפים". משמאל לשלט יש עציץ חימר חום וצמח ירוק עם שלושה גבעולים דקים עם עלים קטנים.
Photo by Hello I'm Nik on Unsplash

הסיפור של עדי אלטשולר מרגש במיוחד, מאחר ונובע מתוך מוטיבציה פנימית עמוקה – רצון, תשוקה, עניין וסיפוק. בראיון למגזין The Marker עדי שיתפה שהעשייה כאילו בוחרת בה והיא כלי לרשותה. כולנו מכירות את ההרגשה הזו, כשאת עושה את הדבר הנכון – מגשימה את הייעוד שלך והעשייה כאילו נובעת מבפנים. היא מתייחסת לעולם החינוך כאהבה גדולה, ומוצאת חשיבות ומשמעות במטרה לשמה היא פועלת. 

בעיקר עוררה בי השראה הגישה של עדי להצלחה וכישלון. "קשה לי עם המושגים של הצלחה וכישלון כי זו דרך מאוד בינארית להסתכל על העולם" היא אומרת באותו ראיון ומוסיפה "ההצלחה היא תמיד ביחס לעצמנו." אני מאוד מתחברת לגישה שמדגישה את הלמידה מהדרך, ומדידת מגוון סוגי הצלחות. קל להתמקד בתוצאה, ולפספס את כל הדרך, ההתפתחות והלמידה.

"ברור שאם הגעת לדברים שרצית זו הצלחה אבל אם לא הגעת זה לאו דווקא אומר שנכשלת

ברגעים שקצת חסר אומץ, נחישות או ביטחון, הסיפור והמסרים של עדי אלטשולר מזכירים להאמין ולפעול להגשמת הייעוד הפנימי. לדעת שכשהעשייה נאמנה למי שאת בגרעין את תצליחי, אולי פשוט לא כמו שחשבת.

יואל מארק

יואל מארק נולדה ב-1962 בתוניס, ובגיל שנה היגרה עם משפחתה לצרפת. עוד כילדה הצטיינה במתמטיקה, והתייחסה לתרגילים כמשחק. באוניברסיטה בחרה ללמוד בתואר הראשון מתמטיקה ומדעי המחשב, והמשיכה לתואר שני בבית ספר להנדסה  Ecole Nationale des Ponts et Chaussees שבפריז. 

בגיל 22 יואל עלתה לארץ והשלימה דוקטורט בתחום שפות תכנות בטכניון. במהלך הלימודים התארחה באוניברסיטת קולומביה שבניו יורק לשנה, ונחשפה לתחום מנועי החיפוש. בעקבות אותה נסיעה שינתה את תחום המחקר שלה למנועי חיפוש, והשאר – הי(א)סטוריה.

כשחושבים על כסף לא משנים את העולם

עם סיום הלימודים יואל עברה למעבדת המחקר של IBM בארה"ב, שם בנתה את "גורו" – מנוע החיפוש הראשון. למעשה, יואל היא מפתחת מנוע החיפוש הראשון. אותו דבר שלימים הפך להיות Google. (מיינד בלואון! אפשר לדבר רגע על הדרת נשים מסיפורי ההיסטוריה? תודה. עכשיו נמשיך בסיפור שלה.)

יואל חזרה לארץ בשנת 1993 והייתה המהנדסת הראשונה של גוגל ישראל. בשנת 2006 הקימה את מרכז הפיתוח הראשון של החברה בחיפה. 

למה גורו? הוא כמו מורה חכם; לא נותן תשובות ישירות, אלא עוזר לתלמיד למצוא בעצמו את התשובה

כוח ההשפעה

ההשפעה של יואל על חיי היומיום של כולנו בלתי נתפסת. כחלק מהעבודה שלה בגוגל, ניהלה מגוון פרויקטים בתחום החיפוש, Gmail והיתה אחראית על פיתוח Google Suggest (אותה מערכת שמשלימה את השאלה בגוגל).

כשקיבלה הצעה מ- !Yahoo להקים מרכז מחקר ופיתוח של החברה בארץ, לא יכלה לסרב. המהלך השתלם, מאחר ובשנת 2013 מונתה לראש מעבדות המחקר בישראל והודו, ולסגנית נשיא  !Yahoo  העולמית.

היום יואל מארק סגנית נשיא בינלאומית למחקר בחברת Amazon, ובין היתר אחראית על הפיתוח של אלקסה. 

יואל מארק שינתה לא רק את החיים שלנו, אלא משנה כבר את העתיד של הדור הבא. 

כשאני חושבת על יכולת השפעה – אני לא יודעת אם יש יותר מזה. ואני לא לבד, עיתון גלובס בחר בה לאחת מ-50 הנשים המשפיעות בישראל פעמיים (2009 ו-2013).

הדבר המיוחד ביותר שאני לוקחת מהסיפור של יואל מארק, שייך דווקא לעשייה שלה במקביל לקריירה. לאורך כל השנים, יואל פעילה בקהילה המחקרית במגוון תחומים. היא לוקחת חלק בקהילה האקדמית, ובלו"ז העמוס שלה משתתפת בוועדות מארגנות של כנסים. היא מהווה מנטור לדור העתיד ולומדת ומתפתחת לאורך כל הדרך. גם עבורה, זו המשמעות של הצלחה. יואל מארק נשואה ואמא לשלושה ילדים.

החוט שמחבר אותנו יחד

הסיפורים של עדי ויואל דומים ונותנים השראה בכמה מובנים. שתיהן מחוברות לעשייה שמקדמת חדשנות. מעבר לכך ששתיהן ישראליות ופועלות בזירה הבינלאומית, הן לא נתנו (ולא נותנות) לגאוגרפיה להיות פקטור. הן חושבות ברמת התמונה הגדולה, אפילו הגדולה מאוד. 

תחום החינוך בוער בשתיהן, הלמידה היא חלק אינהרנטי מההצלחה עבורן. למעשה – לפעמים הלמידה היא הערך העיקרי והיחיד שמניעה את העשייה. המצוינות אליה שתיהן שואפות, אינה מספרית או הישגית כלל. במקום זאת, המדד למצוינות הוא האימפקט – יכולת ההשפעה. 

כדי למקסם את האימפקט יש לשאול "איזה פעולות אני יכולה לבצע היום, כדי לבצע מקסימום השפעה חיובית בטווח הרחוק מאוד?". אימפקט לא מתרכז בתוצאות, אלא בהשלכות של התוצאות. כך, הקמת "אינקלו" היא האימפקט שנוצר מהפיכת "כנפיים של קרמבו" לנורמה. אם פעם פריצת הדרך היתה שילוב החינוך המיוחד בחינוך הרגיל, היום עדי דוחפת את הסף הלאה ומבקשת להכיל את החינוך המיוחד כחינוך הרגיל. והיא לא מתביישת להצהיר על זה בפה מלא. 

כך גם יואל מארק, לא מתביישת לדבר את דעתה שחור על גבי לבן. כשנשאלה על פרטיות באיסוף המידע בטכנולוגיה (נושא נפיץ ורגיש ביותר) בכתבת 50 המשפיעניות של ישראל בגלובס לשנת 2019, ענתה "יש תפיסה של פרטיות, ויש את המציאות של פרטיות." בצורה בלתי מתנצלת, יואל לא הולכת מסביב לנקודה, אלא מסבירה בצורה ברורה איך הטכנולוגיה עובדת ואיך היא שומרת על אתיקה בנושא.

המסר העיקרי שעולה מהסיפור של שתיהן, הוא שכשהעשייה נובעת מהייעוד הפנימי, האימפקט שלה יהיה חיובי כלפי פנים וחוץ. 

לקחת את סיפורי הנשים מעוררות ההשראה לכל מקום

כדי להמשיך ולקבל השראה מהנשים הללו ונוספות, יצרנו את חמישיית המגנטים של הקהילה. דרך נהדרת להיזכר בסיפורי הנשים מעוררות ההשראה, ולהזכיר לעצמך (או למישהי אהובה) שאפילו השמים לא הגבול. המגנטים מתנה מעולה לסוף שנה, למורה מוערכת במיוחד. ההטבה על המגנטים, יחד עם עוד המון אחרות, נמצאת בלוח ההטבות המיוחד של הקהילה.

זוהי כתבה שניה בסדרת כתבות נשים מעוררות השראה

בכל כתבה מובאים סיפורים של נשים פורצות דרך, שמזכירים לך שאת יכולה

נעדכן בעליית הכתבה הבאה בניוזלטר 

עוד לא נרשמת אליו? את יכולה לעשות את זה כאן:

תודה על הרשמתך

גיליון תמחור ומדריך מורחב מתנה

*הצטרפות לרשימת הדיוור של הקהילה